"Mijn partner heeft het heel moeilijk met de zelfdoding van zijn stiefvader, maar deze lezing heeft hem deugd gedaan en is daardoor echt een meerwaarde."

Nazorg

Onder onze rubriek nazorg hebben wij in het Uitvaartcentrum De Singel op zondag 20 november een lezing georganiseerd onder de noemer “ik weet niet hoe ik rouwen moet” gebracht door Inge Vanderhaeghe, rouwconsulente. De aanwezigen vonden het een leerrijke ervaring. Het betreft een universeel gegeven waarmee ieder één onder ons ooit geconfronteerd wordt.

Inge richtte zich tot een ruim publiek, haar lezing werd professioneel gebracht en was tegelijk ook heel toegankelijk. Zowel de personen die ingeschreven hadden, als wij zelf, Andrée en Pascal hebben veel opgestoken. Deze maakt onze expertise rondom rouwen en rouwverwerking weer groter en kunnen we onze kennis aanwenden aan nabestaanden die hier nood aan hebben. Als ik een samenvatting moet maken vermeld ik hierbij twee zaken: erkenning van de rouwenden en de veerkracht en weerbaarheid die je zelf kan opbouwen wanneer je iemand verloren hebt.

Wij hopen u nogmaals te mogen verwelkomen voor een volgend samenzijn. Dit zullen we op tijd op onze website vermelden.

Heeft u een opmerking, vraag of een mooi idee?

Laat het ons weten via contact of via onze enquete.