Een uitvaart is niet een dag uit het leven, het is het leven in één dag
de kinderhoek...

Uitvaartzorg

Hoe ziet een uitvaart er uit, of beter hoe kan een uitvaart er uitzien ?
Eigentijds of … eerder klassiek, persoonlijk of neutraal ? Wat mag en wat mag niet ?
Op al deze vragen kunnen wij u een antwoord bezorgen, maar belangrijker is,
dat wij de uitvaart samen met u vorm kunnen geven,
zodat u bepaald hoe de uitvaart er uit zal zien,
volledig volgens uw wensen!

Kerkelijke dienst

Gelovigen houden graag vast aan een verrijzenisliturgie of gebedsdienst volgens de kerkelijke rituelen. Het is de klassieke manier van afscheid nemen. U kan een priester of gebedsleider bij de hand nemen om de dienst in goede banen te leiden, of via ons de nodige schikkingen laten nemen met het parochiesecretariaat.

Plechtigheid buiten de kerk

Wilt u een dienst buiten de kerk, dan kan u gebruik maken van onze aula. De invulling van de uitvaart bepaal u helemaal zelf. U kiest zelf de muziek, teksten en beelden. Bovendien zijn er verschillende invullingen mogelijk. Van gebedsdienst met voorganger of rouwconsulente, een burgerlijke of vrijzinnige plechtigheid met een morele consulente, die de plechtigheid volledig afstemt op uw wensen.

Crematie

Steeds vaker kiezen mensen voor verassing of verbranding na de dood. Tegenwoordig zijn er heel wat mogelijkheden. U kan de asurne laten verstrooien, bijzetten in het columbarium, begraven in een urnenveld of –graf of in een bestaand graf. Meer en meer worden ook ecologische urnen gebruikt die de natuur langzaam opneemt. Om de herdenking aan de overledene heel dichtbij te maken, kan u de urne ook mee naar huis nemen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u door.

Begrafenis

Bij een traditionele uitvaart wordt de overledene begraven op een begraafplaats. Er zijn verschillende opties. U kan kiezen tussen een kosteloze of gehuurde concessie. Afhankelijk van de locatie kan deze concessie verschillen van huurtijd en prijs. Samen bekijken we welke optie het best aansluit bij uw wensen.

Koffietafel

De koffietafel is een samenzijn met uw familie net na de afscheidsplechtigheid. U haalt in intieme kring herinneringen op bij een maaltijd of bij een kleine hap en een drankje. Hoe je de koffietafel precies invult, bespreken we op voorhand.

Rouwreceptie

Soms hebben mensen graag vrienden en kennissen rondom hen. Een rouwreceptie, die staand wordt gehouden, is dan een alternatief. U kan even rondgaan naar alle mensen die aanwezig zijn, zonder uw tafel te verlaten. Er zijn voor de ouderen uiteraard enige zitplaatsen voorzien, dat is vanzelfsprekend. Het is een open gelegenheid waar iedereen die u en de overledene lief was aanwezig kan zijn.

Heeft u een opmerking, vraag of een mooi idee?

Laat het ons weten via contact of via onze enquete.