ma, ik moet je loslaten nu ...
Ma, ik moet je loslaten nu, maar niemand vertelt me hoe ik dat in hemelsnaam doe. Het zal toch moeten, ook al doet het zo'n pijn. (citaat tekst prentje, geschreven door Lut, de dochter van Marie-Louise)

Beste,
We hadden nog niet gehoord van dit concept en vinden het echt goed dat je deze gelegenheid krijgt. Wij hadden een enorme sterke band met ons ma en ze is zo plots van ons weggerukt zodat we amper de tijd gekregen hebben om afscheid te nemen.
Door deze 24 uurskamer hebben wij de kans gekregen om ‘waardig’ afscheid te nemen. Op elk moment van de dag konden wij ernaartoe, als we het eens moeilijk hadden, als we nog de nood hadden om toch nog bij haar te zijn en te praten met haar. Ook was dat soms om 22 uur s’ avonds, of om 9 uur s’ morgens…
Het is ook goed dat je nog alleen kon zijn met haar, zonder tussenpersonen erbij. Je kreeg ook de kans om samen nog met familie of vrienden te gaan groeten op tijdstippen die beter uitkwamen dan de officiële groet.
Het was als een hotelkamer die ter uwer beschikking staat en het is zeker niet luguber. Ook het feit dat we muziek konden laten spelen was heel goed.
Je kon er nog een koffietje drinken met je geliefde overledene en je kon er blijven zolang je wilde.
Je had er zelfs internet zodat je vandaar eigenlijk ook alles kon regelen voor wat de begrafenis betreft of een tekst schrijven.
Voor ons was dit een belangrijke week, een hulp voor de verwerking van het verdriet. Het zijn de laatste keren dat we bij haar konden zijn en daar hebben wij echt van geprofiteerd.
Ik raad dit iedereen aan, zeker als het allemaal zo plots is gegaan en als de band met de overledene heel sterk is. Je hebt nog de laatste privé-momenten met haar en daar hebben wij geen moment spijt van want anders zou het afscheid nog lastiger geweest zijn omdat je dan plots stuit op dat gemis en die leegte. Je krijgt als het ware een betere voorbereiding op je verwerking.
En voor de prijs moet je het niet laten want als je extra wilt groeten buiten de officiële groet moet je bijbetalen. Bij deze bedankt voor deze mogelijkheid en het heeft ons zeker geholpen bij de verdere verwerking van het verdriet waar je nu mee zit.

Met vriendelijke groeten. Fonteyn Lut

PS.: bedankt voor de opmaak van de mooie foto die u als laatste hebt gebruikt bij de fotopresentatie,
haar levensverhaal in vier beelden…

Wuytack Marie-Louise

Deel dit verhaal

Heeft u een opmerking, vraag of een mooi idee?

Laat het ons weten via contact of via onze enquete.